facebook

Лазарева субота – особливий день для усіх жінок. Ось що має зробити кожна в це свято

Перед Вербною неділею відзначається Лазарева субота, у 2019 році вона припадає на 20 квітня. Це особливий день для всіх віруючих, коли згадують про одне з чудес Ісуса Христа – воскресіння Лазаря. Лазар був другом Ісуса, за кілька днів до входження Христа в Єрусалим Лазар пoмep, але Ісус воскресив його.

 

 

У Лазареву суботу збираються до церкви на богослужіння. Перед цим збирають гілочки верби, які прийнято освячувати в церкві і зберігати, як обepіг будинку.

Є прикмета: в Лазареву суботу для залучення в будинок благополуччя, багатства, здоров’я близьких потрібно читати «Отче наш», при цьому в лівій руці повинні знаходитися вербові гілочки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Важку роботу в цей день робити заборонено: не слід шити, в’язати, робити генеральне прибирання, працювати в городі, робити ремонт, відкладіть такі справи на потім. Суєтні справи краще замінити молитвою і походом всією сім’єю до церкви.

Під забороною галасливі гуляння, застілля з розпиванням спиртних напоїв. На столі має бути тільки пісна їжа, адже ще триває Великий піст. Однак для Лазаревої суботи є послаблення для віруючих, дозволяється рослинна олія, вино і риба. На столі в Лазареву суботу повинні бути страви з гречки, гороху, гарбуза, манної крупи.

У Лазареву суботу можна проводити весілля, пишні урочистості, кохатися, під забороною танці і пісні.

Проведіть цей день в гармонії з собою і людьми – не встрявайте в конфлікти, не сваріться, уникайте лайливих слів. Краще зробіть добру справу, допоможіть тому, хто потребує допомоги. Ласка обов’язково повернеться сторицею до вас.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...